Rebirthing, pustetime, det frigjørende åndedrett.

”En ny og fantastisk opplevelse”, eller ”jeg så lyset”, slike ord er ikke uvanlige når noen har hatt rebirthing.
Denne metoden egner seg for alle også for de som må ha ”full kontroll” og der andre metoder ikke får ”gjennomslag”.
Rebirthing forsterker evnen til å motta og gi kjærlighet, frigjør stress og gamle mønster både i nåtid og fortid.
Hemninger og foresvarsmekanismer slipper taket og vi føler oss som frie mennesker. Ekstatiske opplevelser er ikke uvanlig, men er naturlige tilstand når livsenergien flyter fritt.

Alle opplever rebirthing forskjellig, og det kan varier med alt fra ekstatisk glede til ulike former for utrensning. Noen får lysopplevelser, en lykkerus, behagelige drømmereiser, gjenopplevelse av sin egen fødsel eller erfarer minner fra tidligere liv. Ingen pustesesjoner er like. Men samtlige føler etterpå avspenthet, indre ro og en opplevelse av mening og berikelse, og en hjelp i videre utvikling.

Hos Siw er du i trygge hender, hun er en meget dyktig og erfaren terapeut, og hun ”ser”, ser hva som foregår i din aura når prosessene skrider frem. 

Derfor vet hun nøyaktig hvor og når energien skal settes inn. 
Kurset holdes lørdag og søndag.
 

Rebirthing, som terapiform

Rebirthing, pustetime, det frigjørende åndedrett.
Rebirthing på Siwisenteret bygger på Sissel Tvedtes` metode. Dette er en meget spesiell og sikker form som gir meget gode resultater. Denne trygge utdannelsen sammen med evner som å se energier, auralesing og klarsynthet, gjør denne terapiformen til noe enestående og spesielt.
Metoden er tuftet på en trygg, myk og kraftfull måte å trekke pusten på. Det vi gjør er å puste dypt og sammenhengende, uten pause etter inn og utpusting i ca. 40 til 60 minutter. Det er viktig å fylle lungene helt opp, og slippe luften ut, uten å presse den. Puste inn å slippe, samtidig slippe musklene og tankene på hver utånding. Tankene kommer tilbake, du slipper dem igjen og igjen. Hver gang en spenning registreres, ser du for deg at du puster inn i spenningen og slipper så godt du kan ved hver utånding.
Vi går ofte inn i dype prosesser når vi først slipper løs. Det som ligger lagret i cellene våre, under dagsbevisstheten kan komme fram under en pustetime, vi puster inn i det og gjennom det.
Rebirthing fører i første omgang til mindre stress og større livsglede, det hjelper å møte angst og aggresjon å frigjøre oss fra det. Timene hjelper til med å løse opp negativ tung mental masse, blokkeringer i muskelpanseret – noe som igjen vil gjøre livet bedre.
Hva skjer fysiologisk når vi puster sammenhengende på denne måten?
Vi tilfører blodet noe mer oksygen – O2. Vi puster ut karbondioksid/kullsyre – CO2. Dette kan gi en prikking i fingre, lepper, hud osv. Det er helt ufarlig, men i gamle dager ble det oppfattet med hysteri når man ”hyperventilerte”, når man pustet ut mer CO2 enn vanlig.
Ettersom vi ligger når vi har pustetime, gjør det ikke noe med litt svimmelhet i begynnelsen. Vi merker lite til det. Derimot kan vi merke at vi iblant blir tunge eller urolige i kroppen. Følelsene våre, alle blokkeringene begynner å røre på seg.
Mange tror hyperventilering er farlig, men nyere forskning viser at det ikke er det.
Ordet hyperventilere kommer fra ordet hyper=over (mer enn normalt) å ventilere=puste
Når vi puster sammenhengende på full lungekapasitet over lengre tid, uten at vi beveger kroppen og forbruker surstoff, faller karbondioksydnivået. Oksygenkonsentrasjonen stiger, men bare ubetydelig. Dette fører igjen til at blodkarene i hjernen og huden trekker seg sammen. Metoden benyttes på våre sykehus bl.a. ved hjerneoperasjoner og store hodeskader, samt blødninger i hodet. Dette gjøres kunstig ved en pustemaskin, en respirator.
Det er mengden av kullsyre i blodet som avgjør om vi ”gidder” å puste dypt eller ikke. De fleste mennesker i dag hyperventilerer, (hypo=under) slik at de ikke får nok oksygen til cellene og mange sykdommer skyldes nettopp dette.)
Det er 3 ting som nærer kroppen, mat, væske og oksygen. Oksygen er det vi kan klare oss kortest uten, og uten tilstekkelig oksygen stopper de naturlige mekanismene i kroppen opp veldig rask.
Det første vi gjør når vi kommer til denne verden er å trekke pusten inn og det siste vi gjør når vi forlater den er å slippe den ut,
Når døden kommer, sier vi at mennesket utånder. Mellom fødsel og død lever vi med vår pust.
Langsom dyp innånding gir kroppen energi, overflatepust gjør at vi får surstoffmangel og for mye kulldioksid i kroppen,
Dyp inn og utånding er med på å høyne smerteterskelen fysisk og psykisk fordi når vi puste riktig slapper muskulaturen av.
I kritiske situasjoner når vi er under stress, er bekymret og nervøse eller har smerter har vi lett for å fryse fast følelsene våre. Det gjør vi ved at vi spenner muskulaturen slik at vi minsker energistrømmen av oksygentilførende blod til hjernen og ut til musklene. De følelsene som blir fyst fast i kroppen blir ”sittende der” helt til vi gjør noe for å få forløst dem.
Rebirthing er med på å løse opp i disse uforløste følelsene som har sittet der fastfrosset, mange i årevis. Mye av disse fastfrossede følelsene har sittet der fra
fødselen og tidlig barndom, vi har ingen minne om det men kroppen har, det sitter der under dagsbevisstheten og det er disse vi møter.
Av og til kan det komme opp bilder oftest ikke. Ca. 20 % er veldig visjonære, hva vi ser er uvesentlig, det som er viktig er å puste dypt, slippe pusten, igjen og igjen, puste inn i spenninger slippe og slippe og slippe. Det mest forstyrrende i en pustetime er forventinger til det som skal skje, det som skal ut kommer når det skal, en stor masse kan ikke presses ut av et lite hull.

Fakta om pusten

· Undersøkelser viser at et vanlig menneske puster gjennomsnittlig 23 000 ganger i døgnet, til sammenligning finnes det en gruppe Tibetanske munker som har trenet seg til å puste 3000 ganger i døgnet. De har trenet kroppen maksimalt inn og ut, jo mer overfladisk vi puster jo oftere må vi puste.
· Gjennomsnittsmenneske bruker kun 12 % av lungekapasiteten ved pusting.
· Ved gal pust tar vi i bruk hjelpemuskler rundt strupehodet i stedet for å bruke stemmebåndene. Spenningen forplanter seg til kjeve, nakke og skuldre.
· I spente situasjoner når vi er nervøse, bekymret eller stresset, fryser vi fast følelsene ved å holde en overfladisk pust slik at vi ikke kommer i kontakt med bukmusklene, dette gjør at vi minsker oksygentilførende blod til hjernen og ut til musklene og mister kontakten med følelsene våre.
· Hver lunge inneholder 1.5 milliarder luftsekker, ved å spre disse utover vil de dekke en tennisbane.
· Livet sitter i pusten sa kloke mennesker i Hellas for 2.500 år siden.
Rebirthing er meget effektivt mot:
· Angst
· Spenninger
· Frigjøring
· Blokkeringer
· Selvtillit
· Helse
· Stress
· Fjerner smerte
· Andre helseproblemer som er relatert til fysiske smerter
· Og så videre

To årig terapeut utdannelse i Rebirthing

Kurset inneholder også selvutvikling og selvinsikt
Skolen har en varighet på to år, fordelt over tolv helgesamlinger (fredag til søndag), inkludert to langhelger (onsdag til søndag). Dersom det er helger du ikke kan komme, kan du ta disse senere.
Så i prinsippet kan du begynne når du ønsker.
Målet er å tilby en mest mulig praktisk rettet utdannelse i Rebirthing som også inneholder selvutvikling og selvinnsikt.
For å bli godkjent terapeut skal kursleder godkjenne deg.
Det utstedes diplom for ferdige rebirthing - terapeuter.
Kursdeltakerne bor og oppholder seg i kursmiljøet mens kurset pågår.
For deg som har pustet før og kanskje ønsker å være med oss på pustehelg, er det anledning når vi har oddetall kursdeltakere på kurshelgene. Sett deg da på liste hos oss, så ringer vi dersom slik blir tilfelle og hører om det passer for deg. Dette kan også være en mulighet til å få plass i skolen.
Du kan også komme sporadisk på dette kurset dersom det er plass, eller på ”pustehelg” (se kurser tid og sted) dersom du ønsker å bruke dette til å frigjøre blokkeringer og gjøre terapi og ikke nødvendigvis bli terapeut.

© 2012 Siwi Senteret AS Kontakt Oss